English FranÁais Nederlands
Documentatiecentrum voor Menswetenschappen
Projectleider : Cristiana Panella          

Welkom

De gegevensbank die u raadpleegt, is de recentste bibliografie van het Documentatiecentrum voor Menswetenschappen van het Koninklijk Museum van Midden-Afrika (Tervuren).

Deze databank bevat meer 50.000 referenties die na 1983 werden verzameld. Elk artikel en elk boek werd gelezen en geanalyseerd. De trefwoorden worden gekozen volgens een thesaurus die specialisten constant bijwerken naarmate de disciplines evolueren. Elk jaar worden ongeveer 200 tijdschriften geanalyseerd. Daarin worden alle domeinen behandeld die tot de sociale en menswetenschappen behoren. U zult dus bijvoorbeeld titels kunnen vinden over ontwikkelingsbeleid en zijn toepassingen, antropologische theorieŽn of sociale aspecten van geneeskunde, economie, politiek; literatuur of linguÔstiek, enz.

Wilt u meer weten dan kunt de rubrieken "Geschiedenis" en "Hulp" raadplegen. Voor u met opzoeken begint, raden we u aan om zeker de rubriek "Hulp" en de "Trefwoordenlijst" te raadplegen.

Dankzij de online gegevensbank kunnen we de verspreiding van kennis voortzetten waarvoor het Documentatiecentrum al een eeuw gezorgd heeft. We werken de databank graag bij zodat onderzoekers toegang krijgen tot bibliografische bronnen die nuttig zijn voor hun werk over Afrika ten zuiden van de Sahara.